Przepis i sposób przygotowania na: Schab a'la włoskie calzone
Mięso pokrojone na porcje, nierozbite, zamarynować w przyprawach i czerwonym winie, wymieszanym z 1/4 szklanki oliwy. Odstawić do lodówki na ok. 24 h. Po upływie tego czasu mięso rozbić na cienkie kotlety. Bakłażana, cukinię, paprykę, pokroić na bardzo cienkie plastry, opiec na grillu. Następnie pokrojoną w kawałki mozzarellę owinąć w grillowane warzywa (mniej więcej po 1 plasterku cukinii, bakłażana i papryki). Przygotowane nadzienie umieścić w złożonym na pół kotlecie, brzegi lekko zaklepać tłuczkiem. Grillować wolno z każdej strony, tak aby mięso się upiekło, a mozzarella rozpuściła. Podawać z kolorowym pieprzem i musztardą Grillową Prymatu oraz dodatkami wg uznania.
Smacznego!