Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ogórków, kapusty i papryki

5.0
(76)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kapusta biała 2 kg
marchew 1 kg
cebula 1 kg
ogórki 1 kg
papryka czerwona 1 kg
sól 1 łyżka

zalewa

woda 1 l
ocet 1 szkl
olej 1 szkl
cukier 4 łyżki
ziele angielskie 6
Liść laurowy suszony Prymat 4
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ogórków, kapusty i papryki

Kapustę oczyszczamy , szatkujemy i solimy. Odstawiamy na pół godziny, a następnie odciskamy.
Marchew ścieramy na grubej tarce, ogórki szatkujemy w plastry, cebulę kroimy w piórka. Paprykę oczyszczamy i kroimy w kostkę albo w paseczki. Wszystkie składniki mieszamy razem z kapustą.
Składniki zalewy zagotowujemy i zalewamy nią warzywa, mieszamy. Gotujemy 2-3 minuty i przekładamy gorące do wyparzonych słoików. Pasteryzujemy duże słoiki 15 minut, małe 10 minut.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak