Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka makaronowa z pieczoną papryką i grillowaną cukinią
2. Paprykę włóż do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez 40 minut w 180 st. C (termoobieg). Cukinię pokrój w niezbyt cienkie plasterki i każdy posmaruj z obu stron oliwą. Grilluj ją na rozgrzanej patelni grillowej. Jak zrobi się lekko miękka przełóż do miski.
3. Paprykę po upieczeniu włóż do foliowego worka i szczelnie zamknij, zostaw na 15 minut. Po czasie ściągnij z niej skórkę i pokrój w kwadraty.
4. Ogórki małosolne przekrój na pół a te pokrój w talarki.
5. Wszystkie składniki włóż do dużej misy. Zioła posiekaj i również dodaj.
6. Na dressing wymieszaj wszystkie komponenty i polej nim sałatkę. Delikatnie wymieszaj.