Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z orzechami, żurawiną i serem brie

2.0
(8)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Bardzo smaczne roladki z chrupiącymi orzechami i słodką żurawiną, których smak idealnie komponuje się z delikatnym serkiem brie.

Składniki:

Roladki schabowe z orzechami, żurawiną i serem brie

schab bez kości 4 plastry
żurawina suszona 2 łyżki
orzechy włoskie siekane 2 łyżki
ser brie 100 gramów
sos sojowy 1 łyżeczka
sól 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 0.5 szklanki
olej rzepakowy do smażenia 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z orzechami, żurawiną i serem brie

Plastry schabu rozbić, posmarować lekko sosem sojowym i przyprawić solą oraz pieprzem.

Każdy plaster posypać posiekanymi orzechami i w kilku miejscach umieścić owoce żurawiny. Mniej więcej na środku plastra ułożyć kilka plasterków serka brie, zostawiając odstępy od krawędzi.

Zwinąć roladki, panierować je w rozmąconym jajku i bułce tartej i spiąć wykałaczką. Smażyć roladki na rozgrzanym oleju do zrumienienia całej powierzchni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak