Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe ze szpinakiem i ricottą

4.0
(23)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 sztuka
szpinak mrożony 125 gram
ser ricotta 125 gram
czosnek 3 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat szczypts

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe ze szpinakiem i ricottą

Filety oczyścić i cieniutko rozbić, natrzeć przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem.

Szpinak rozmrozić, przełożyć na patelnię, postawić na ogniu i smażyć aż odparuje woda, po tym czasie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i serek ricotta. Mieszać na ogniu aż wszystko się dokładnie połączy.

Porcję farszu nakładać na każdy kotlet i zwijać.

Panierować w mące, jajku, bułce tartej i ponownie w jajku i bułce.

Smażyć na niewielkim ogniu z każdej strony na rumiano.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natalia.doradca 25.10.2013 20:59
Ale smaczne jutro zrobię:) superrr
SmakChwili 10.12.2012 14:50
uwielbiam :)
rutynka 31.10.2012 15:23
pyszne
Monika-twin 26.10.2012 06:33
musi byc bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak