Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

puszysty krem cytrynowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek homogenizowany 250 gr
żółtko jajek 2 sztuka
masło 1 łyżka
cukier puder 3 łyżka
skórka z cytryny 1 sztuka
esencja cytrynowa 1/2 łyżeczka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżka
mleko 1/3 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: puszysty krem cytrynowy

Masło ucieramy na puch i dodajemy po jednym żółtku oraz skórke z cytryny. Gdy skladniki będą połączone dodajemy serek, rozpuszczoną w gorącym mleku żelatynę i mieszamy. Krem nakładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak