Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pucharek smaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

likier wiśniowy 6-7 łyżek
twarożek 40 dag
cukier 4 dag
mleko 5 łyżek
cukier wanilinowy 2 torebki
kwaśna śmietana 1 szklanka
biszkopty podłużne 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pucharek smaku

Biszkopty pokroić na połówki,skropić 4 łyżkami likieru wiśniowego.Pozostały likier wymieszać z dżemem borowikowym.Twarożek utrzeć z mlekiem,cukrem i 1 torebką cukru waniliowego.Śmietanę ubić z drugim cukrem waniliowym.Wymieszać z utartym serem.Nieco powstałego kremu włożyć na dno czterech pucharków deserowych.Na brzegach ułożyć biszkopty.Pozostały krem umieszczać e pucharkach warstwami przekładanymi warstwą dżemu borówkowego.W każdą porcję wbić widelec i okręcając go powoli,wyjmować.Da to efekt marmurkowy.Udekorować wisienkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 24.11.2013 21:59
Smaczny deser
edi 11.02.2013 17:49
extra
karolina1869 27.01.2013 16:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak