Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidło mirabelkowo-jabłkowe

4.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mirabelki 3 kg
jabłka 1 1/2 kg
cukier 3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Powidło mirabelkowo-jabłkowe

Kroki postępowania

1
Oczyszczone mirabelki smażmy przez 5 dni. W pierwszy dzień przez 1 1/2 godziny w następnie dni po 30 minut.
Krok 1 - Powidło mirabelkowo-jabłkowe foto
2
Jabłka obieramy, kroimy w plasterki i dusimy do całkowitego rozpadnięcia.
Krok 2 - Powidło mirabelkowo-jabłkowe foto
3
Dodajemy do mirabelek i dusimy razem 1 godzinę. Dodajemy cukier. Mieszamy, smażmy.
Krok 3 - Powidło mirabelkowo-jabłkowe foto
4
Gorące powidło przekładamy do wyparzonych słoików. Zakręcamy. Odwracamy do góry dnem.
Krok 4 - Powidło mirabelkowo-jabłkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 01.10.2013 15:48
pyszne powidełka ;)
agnieszka214 01.10.2013 14:55
smaczny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak