Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowe naleśniki

5.0
(32)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Kocham naleśniki w każdej postaci! :) Tym razem zapraszam Was na ich pomidorową wersję, która wniesie piękny kolor na nasze talerze. Ta odsłona będzie świetnym wyborem zarówno na obiad, jak i śniadanie. Naleśniki świetnie komponują się z hummusem lub meksykańskim guacamole.

Składniki:

SKŁADNIKI

mąka 2 szklanki
mleko 1 szklanka
woda mineralna 1 szklanka
jajko 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 6 łyżeczek
cukier puder 2 łyżeczki
masło miękkie 2 łyżki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowe naleśniki

Mleko, wodę mineralną, masło, jajka i koncentrat pomidorowy miksujemy na jednolitą masę. Następnie dodajemy przesianą mąkę, cukier puder oraz szczyptę soli i ponownie miksujemy. Porcje masy wylewamy na rozgrzaną patelnię naleśnikową wysmarowaną olejem i smażymy naleśniki z obu stron. Gotowe smarujemy ulubioną pastą warzywną, hummusem lub twarogiem.

* Jeśli masa wydaje się zbyt gęsta, dodajmy do niej trochę wody.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak