Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płatki ryżowe z sezonowymi owocami

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki ryżowe 1 szklanka
mleko 1 szklanka
miód do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta
owoce sezonowe wg uznania

Porada

Przy diecie bezmlecznej , i u alergików można przygotować płatki na wodzie.

Przepis i sposób przygotowania na: Płatki ryżowe z sezonowymi owocami

W rondelku zagotowujemy mleko/wodę.
Dodajemy szczyptę soli i powoli wsypujemy płatki ryżowe.
Gotujemy na wolnym ogniu około 2 minut aż płatki wchłoną mleko/wodę.
Dosładzamy do smaku miodem.
Przekładamy do miseczki i przybieramy owocami, ewentualnie listkiem melisy.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak