Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki ze szpinakiem i fetą

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 1 opakowanie
ciasto francuskie 1 opakowanie
ser feta 1 opakowanie
czosnek 5 ząbków
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki ze szpinakiem i fetą

Szpinak należy rozmrozić i odsączyć. Na patelni rozpuścić masło i zeszklić wyciśnięty czosnek.Dodać szpinak i rozdrobiony widelcem ser (małe kawałki szybciej się rozpuszczają).
Podsmażać całość do połączenia sera ze szpinakiem.

Na ciasto francuskie nałożyć szpinak, zawinąć jak roladę i pokroić na dowolnej wielkości kawałki. Kawałki należy ułożyć na papierze do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do ok 200 stopni przez ok 20 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 30.07.2014 19:20
smakowite
Margo1 18.02.2014 09:54
lubię takie
Cranberry 13.02.2014 23:03
Fajny pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak