Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta miętowo oliwkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięta liście 1 szklanka
melisa 1/4 szklanka
oliwki czarne Smak 1/4 szklanka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
pieprz 1 łyżeczka
Czarnuszka nasiona Prymat 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1/3 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta miętowo oliwkowa

Kroki postępowania

1
Do wysokiego wąskiego naczynia wkładamy listki mięty i melisy. Dodajemy musztardę.
W moździerzu ugniatamy czarnuszkę i pieprz czarny.
Krok 1 - Pasta miętowo oliwkowa foto
2
Do naczynka przekładamy wszystkie składniki. Blenderem rozdrabniamy dokładnie całość.
Krok 2 - Pasta miętowo oliwkowa foto
3
Przekładamy do miseczki.

Pasta jest doskonała jako marynata do mięs, nadaje się również do makaronu.

Smacznego :)
Krok 3 - Pasta miętowo oliwkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 15.08.2013 00:31
Ciekawy pomysł na pastę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak