Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pappardelle z leśnymi grzybami i kiszoną kapustą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Cebulkę i grzyby, które w lesie znalazłam, w kostkę pokroiłam, i na złoty kolor wysmażyłam. Kapustę kiszoną, drobno posiekałam, i z grzybami zmieszałam.. Pappardelle na al dente ugotowałam, następnie do grzybów dodałam, dobrze doprawiłam, delikatnie połączyłam, zieleniną ozdobiłam.

Składniki:

całość:

makaron 200 g
duże cebule 2 szt.
grzyby leśne 250 g
kapusta kiszona 200 g
Kminek mielony Prymat 0.5 łyżeczka
sól do smaku 1 porcja
kolendra Prymat do smaku 2 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 4 szczypty
pietruszka zielona 1 pęczek

Porada

Używamy kapusty kiszonej bez marchewki, najlepsza, najsmaczniejsza będzie domowa.

Przepis i sposób przygotowania na: Pappardelle z leśnymi grzybami i kiszoną kapustą

Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Oczyszczone grzyby w niewielkie kawałki.
Kapustę, jeśli jest za kwaśna i ma za dużo soku, to odciskamy, i bardzo drobno kroimy.

Na dużej patelni rozgrzewamy masło, dodajemy grzyby, cebulę i całość wysmażamy.
Dodajemy kapustę, przyprawy i całość dusimy na małym ogniu, od czasu, do czasu mieszamy.

W tym czasie gotujemy w osolonej wodzie, makaron na al dente.
Odcedzamy i gorący dodajemy do grzybów z kapustą.
Całość mieszamy i na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Jesienne pappardelle podajemy z listkami świeżej pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak