Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panko-panierka japońska

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułka pszenna
pieczywo tostowe
pieczywo pszenne

Przepis i sposób przygotowania na: Panko-panierka japońska

Przygotować składniki. Pieczywo białe ,czyli pszenne różnego rodzaju , bułki weki , chleb tostowy dwu lub 3 -dniowe .Pookrawać wszystko ze skórki.Pokroić w grubą kostkę .Rozdrobnić w robocie na mniejsze kawałki ,uważać aby nie rozdrobniło się za bardzo ,ma to być miej więcej 0,5 cm x 0,5.Rozdrobnione pieczywo wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 stopni i podsuszyć , uważać aby nie zaczęło się rumienić . Tak przygotowane pieczywo można wykorzystać do panierowania i przechowywać jak bułkę tartą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak