Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w zalewie kebab-gyros

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

ogórek gruntowy
Liść laurowy suszony Prymat

Marynata na 1,5 l

sos 300 ml (kebab gyros)
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 szt
cukier 3 łyżki
ocet 10 % 100 ml
woda do uzupełnienia

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w zalewie kebab-gyros

Ogórki myjemy, kroimy na kawałki (jakie lubimy) układamy w słoiki. Do każdego słoika dodajemy po liściu laurowym.

Wodę zagotowujemy (cały czas mieszając) z sosem, octem i cukrem.

Tak przygotowaną marynatą, zalewamy ogórki. Zakręcamy i ustawiamy pokrywką do spodu.

Całkiem ostudzamy.

Przechowujemy w zacienionym miejscu, maksymalnie przez rok.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 04.09.2016 21:45
Muszą być pyszne
MAR3STA 04.09.2016 21:23
Fajny pomysł na ogórki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak