Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki kanapkowe

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 1,5 kg
woda 2 szkl
ocet 10 % 1 i 3/4 szkl
cukier 1 i 3/4 szkl
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyzka
ziele angielskie 10 kulek
kurkuma płaska łyżka
sól płaska łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki kanapkowe

Ogórki umyć, pokroić wzdłuż w cienkie plastry i ułożyć ciasno w słoikach. Wodę zagotować z cukrem i przyprawami. Następnie wlać ocet i gotować przez 5 minut. Gorącą zalewą zalać ogórki i zakręcić wieczka.Na spód garnka włożyć ściereczkę, słoiki zalać wodą do 2/3 wysokości słoika i pasteryzować od 7 do 10 minut od momentu zagotowania się wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 29.08.2017 15:05
I mnie przepis sie spodobał.;)
anka1988 26.08.2017 21:17
przepis zabieram, zaciekawił mnie, zrobie na skosztowanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak