Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki diabelskie bez pasteryzacji

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki świeże 3 kg
sól 3 łyżki
Czosnek suszony Prymat 2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżka
Gorczyca biała cała Prymat mielona 1 łyżka
olej 120 ml
cukier kryształ 3 szkl.
ocet 10 % 1,5 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki diabelskie bez pasteryzacji

Kroki postępowania

1
Ogórki umyć i pokroić na podłużne cząstki. Posolić, wymieszać i odstawić na kilka godzin.
Krok 1 - Ogórki diabelskie bez pasteryzacji foto
2
Odlać solankę, a ogórki posypać granulowanym czosnkiem i mieloną białą gorczycą.
Krok 2 - Ogórki diabelskie bez pasteryzacji foto
3
W międzyczasie zagotować ocet z cukrem, dodać pieprz, paprykę łagodną i chili.
Krok 3 - Ogórki diabelskie bez pasteryzacji foto
4
Dolać olej i gorącym płynem zalać ogórki. Nakryć i ponownie odstawić na 10-12 godzin.
Krok 4 - Ogórki diabelskie bez pasteryzacji foto
5
Gotowe ogórki zagotować i gorące pakować do słoików. Szczelnie zakręcić i odwrócić dnem do góry. Pozostawić do ostygnięcia.
Krok 5 - Ogórki diabelskie bez pasteryzacji foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AsiaaK 13.09.2017 23:11
ogóreczki ;p

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak