Przepis i sposób przygotowania na: Nalesniki ze szpinakiem, pieczarkami,serem feta oraz kotletami z czerwonej soczewicy
Kotlety: soczewice namoczyc dzien wczesniej, nastepnie zmiksowac na gladka mase z niewielka iloscia wody w ktorej sie wczesniej moczyla.Do tego zetrzec na miazge cebule, wycisnac przez praske czosnek I dodac przyprawy I natke pietruszki.Smazyc na rozgrzanym oleju male kotleciki na rumiano.
Farsz: Cebule posiekac I podsmazyc na oleju dodac umyty I pokrojony na drobno szpinak smazyc az odparuje wode.Pieczarki rowniez podsmazyc natepnie wymieszac wraz ze szpinakiem, dodac czosnek, przyprawy, ser feta oraz oliwki bez pestek.Wszystko razem dokladnie wymieszac I smarowac farszem nalesniki.Na farsz nakladamy 3 kotleciki I zwijamy.Smazymy na rozgrzanym oleju z kazdej strony.Podajemy z sosem czosnkowym I pomidorami.