Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z orzechowym masłem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
cukier 6 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
olej rzepakowy 0,5 szklanka
jajko 3 sztuka
migdały w płatkach 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z orzechowym masłem

Do mąki dodajemy cukier i proszek do pieczenia.

Olej mieszamy dokładnie z jajkami i nutellą (możemy mokre składniki zmiksować blenderem).

Mokre składniki dodajemy do suchych. Mieszamy niezbyt dokładnie.

Dosypujemy płatki migdałów i jeszcze chwilę razem mieszamy.

Ciastem napełniamy foremki do muffinek- tak do 3/4 wysokości.

Tradycyjne foremki pieczemy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, a większe około 25 minut w tej samej temperaturze.

Po ostudzeniu oprószamy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 13.06.2014 07:01
Mhmmmm pychotka :)
MagdaXXX 12.06.2014 22:23
uwielbiam muffinki pychotka
Renata9 12.06.2014 21:49
pyszne muffinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak