Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini Torciki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto frncuskie 1 opakowanie
budyń waniliowy 1 opakowanie
owoce 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mini Torciki

Ciasto francuskie kroimy na kwadraty, delikatnie nożem tniemy wierz ciasta w kratkę (tak aby nie przeciąć ciasta. Wstawiamy na 15 minut do piekarnika.
Gotujemy budyń według opakowania.
Owoce obieramy kroimy na mniejsze kawałki.
Ciasto upieczone przecinamy na pół.
Na kawałek ciasta kładziemy ugotowany budyń dajemy kilka kawałków owoce, przykrywamy drugim kawałkiem ciasta. Dekorujemy owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 08.12.2013 11:59
wygląda smakowicie
Monika10 06.12.2013 18:56
też robie podobne i są pyszne
maciek7 06.12.2013 18:46
przepyszne
Niki22 06.12.2013 16:39
szybko, prosto i zapewnie smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak