Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek jabłkowo-pomarańczowo-orzechowy.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
cukier puder 10 dag
margaryna 20 dag
żółtko jajek 3
proszek do pieczenia szczypta
jabłka 5-6
cynamon 0.5 łyzeczki
skórka z pomarańczy 2 łyżki
orzechy włoskie 4-5

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek jabłkowo-pomarańczowo-orzechowy.

CIASTO ZAGNIATAMY Z PODANYCH SKŁADNIKÓW.DZIELIMY NA 2 CZĘŚCI. JEDNĄ WAŁKUJEMY I PRZEKŁADAMY DO BLASZKI O WYM.30X25CM
NA CIEŚCIE UKŁADAMY PLASTERKI JABŁEK,POSYPUJEMY DELIKATNIE CYNAMONEM,PO CZYM ROBIMY WAŁECZKI Z DRUGIEJ POŁOWY CIASTA.UKŁADAMY W KRATKĘ.PIECZEMY W 180ST PRZEZ OKOŁO 30 MIN.OSTUDZONE CIASTO DEKORUJEMY,SKÓRKĄ I ORZECHAMI.POPRÓSZAMY LEKKO CUKREM PUDREM.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrej 29.01.2014 10:09
Spróbuję do Wielkanocy już nie daleko.
pawel123 27.01.2014 22:12
ale pychotka mniam
Noruas 27.01.2014 21:06
Rewelacyjnie Ci wyszedł!
Megg 27.01.2014 19:02
wyśmienity mazurek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak