Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kus Kus z warzywami i wędzonym pstrągiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kus-kus 300 gram
marchewka 2 sztuki
kukurydza w puszce 1/2 puszki
papryka czerwona 1/2 całości
pietruszka zielona 1 pęczek
sok z cytryny 4 cytryny
mięta 3 listki
bazylia świeża 3 listki
pstrąg wędzony 1 sztuka
ocet balsamiczny do dekoracji
pomidorki koktajlowe 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kus Kus z warzywami i wędzonym pstrągiem

Zalać kus kus gorącą wodą i odstawić aż napęcznieje. Wszystkie warzywa pociąć na drobne kosteczki. Rybę oczyścić i obrać z ości a następnie podzielić ją na małe kawałki. Gotową kasze przesypać, aby pozbyć się grudek dodać posiekaną marchewkę , paprykę oraz kukurydzę. Następnie dorzucić drobno posiekane zioła ( pietruszka, mięta, bazylia). Wszystko porządnie skropić świeżym sokiem z cytryny doprawić do smaku solą i pieprzem , dokładnie wymieszać. Dodać wędzonego pstrąga zostawiając małą jego część do dekoracji. Pomidorki koktajlowe pociąć na małe kawałki - wymieszać z całością lub poukładać wokół naczynia , w którym podawać będziemy nasz kus kus. Gotowe danie skropić kremem z octu balsamicznego udekorować resztą pstrąga i plastrami cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 22.07.2014 20:17
super smaczny obiadek
gosia561 22.07.2014 16:08
ciekawe smaki
IlonaAlbertos 22.07.2014 14:54
Ciekawy pomysł na smaczne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak