Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki w słonej zalewie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki 2 kg
woda 1,5 l
sól 1,5 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki w słonej zalewie

Kurki oczyszczamy. Gotujemy przez 15 minut.Odcedź i wystudź. Przełóż do słoika.
Do garnka wlej wodę wsypujemy sól i wkładamy liście laurowe. Zalewę gotujemy.
Kurki zalej zalewą. Pasteryzuj pierwszego dnia godzinę, a drugiego 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak