Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sosie/puree selerowo - pasternakowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 litr
ćwiartki z kurczaka 5 sztuk
pasternak 1 duży
seler korzeniowy 2 duże
ryż basmati 100 gram
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie/puree selerowo - pasternakowym

Do Garnka wlewamy bulion, dodajemy kurczaka, obrany pasternak oraz seler, gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu kurczaka wyjmujemy kości i zdejmujemy skóry . Seler i pasternak rozdrabniamy blenderem na jednolitą masę, dodajemy do bulionu bulionu, wsypujemy ryż, gotujemy go do miękkości.Doprawiamy do smaku curry. Na talerz wykładamy kawałki mięsa, polewamy sosem z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak