Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki po japońsku z sosem cytrynowo- imbirowym.
Kroki postępowania
Składniki na majonez wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Sos wlać na talerz , ułożyć krewetki.
krewetki mrożone | 20 dkg |
mąka pszenna | 2 łyżki |
jajko | 1 szt |
olej do smażenia | |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat |
majonez | 5 łyżek |
ząbki czosnku | 2 szt |
skórka z cytryny | 1 łyżeczka |
sok z cytryny | 2 łyżki |
imbir starty | 1 łyżeczka |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: