Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem jagodowy z białą czekoladą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Krem jagodowy z białą czekoladą to gratka dla niejednego fana owocowych deserów. Koniecznie sprawdźcie przepis!

Składniki:

słodkości do kremu

biała czekolada 1 tabliczka
śmietanka kremówka 36% 1 szklanka
serek mascarpone 250 g
jagody 200 g
cynamon 0.25 łyżeczki
Biszkopty 4 szt.
jagody 30 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Krem jagodowy z białą czekoladą

Krem jagodowy to deser, w którym się zakochacie. Łączy on w sobie wszystko co najlepsze: śmietankę kremówkę, mascarpone, białą czekoladę i jagody! Wszystkie składniki połączone w jedną całość, stanowią deser idealny. Aż trudno uwierzyć, że z połączenia zaledwie kilku składników, można przygotować tak niebiańsko dobry mus jagodowy. Przekonajcie się sami!

1. Śmietanę podgrzać, gdy będzie gorąca dodać połamaną czekoladę, mieszać tak długo, aż czekolada się rozpuści. Ostudzić i włożyć na parę godzin do lodówki.

2. Umyte i odsączone jagody zmiksować na mus. Połączyć je z serkiem i cynamonem.

3. Masę czekoladową wyjąć z lodówki i ubić, dodać jagodowy krem, wymieszać. Przełożyć do pucharków, przechowywać w lodówce, przed podaniem udekorować jagodami i biszkoptami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maryska 10.04.2023 21:38
Czy tym kremem można przełożyć tort? Jakiej wielkości?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak