Przepis i sposób przygotowania na: Krem jagodowy z białą czekoladą
Krem jagodowy to deser, w którym się zakochacie. Łączy on w sobie wszystko co najlepsze: śmietankę kremówkę, mascarpone, białą czekoladę i jagody! Wszystkie składniki połączone w jedną całość, stanowią deser idealny. Aż trudno uwierzyć, że z połączenia zaledwie kilku składników, można przygotować tak niebiańsko dobry mus jagodowy. Przekonajcie się sami!
1. Śmietanę podgrzać, gdy będzie gorąca dodać połamaną czekoladę, mieszać tak długo, aż czekolada się rozpuści. Ostudzić i włożyć na parę godzin do lodówki.
2. Umyte i odsączone jagody zmiksować na mus. Połączyć je z serkiem i cynamonem.
3. Masę czekoladową wyjąć z lodówki i ubić, dodać jagodowy krem, wymieszać. Przełożyć do pucharków, przechowywać w lodówce, przed podaniem udekorować jagodami i biszkoptami.