Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z fasoli Mung

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola mung 400 dag
cebula biała 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
jajko 1 szt
mąka pszenna 2 lyzki
mąka ziemniaczana 1 lyzka
woda przegotowana 1 szklanka
olej do smażenia
koper świeży 2 lyzki
natka pietruszki 2 lyzki
kminek Prymat 1 lyzka
kolendra mielona 1 lyzka
Kmin rzymski mielony Prymat 1 lyzka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z fasoli Mung

Fasole dzień wcześniej namoczyć. Następnego dnia odlewamy wodę, nalewamy świeżą i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i mielimy lub miksujemy.Cebule obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Cebulkę dodajemy do fasoli. łączymy z jajkiem, maka,natka pietruszki, koperkiem i przyprawami.Masa będzie bardzo gęsta, wiec dodajemy wodę i mieszamy.Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na zloty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.Gotowe kotlety podajemy z zestawem surówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak