Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kociołek mięsny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Klopsiki

mięso mielone 1/2 kg
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól i pieprz

Reszta składników

makaron 300 g
por 1 szt
suszone pomidory 6 szt
ząbki czosnku 2 szt
śmietana 30% 250 g
żółtko jajek 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kociołek mięsny

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać , posiekać w kostkę i podsmażyć na oleju.
Krok 1 - Kociołek mięsny foto
2
Do mięsa dodać cebulkę, jajko, musztardę , słodką paprykę i doprawić solą i pieprzem
Krok 2 - Kociołek mięsny foto
3
Mięso wyrobić , uformować małe kulki , obtaczać je w mące i usmażyć na oleju. Usmażone przełożyć na talerz.
Krok 3 - Kociołek mięsny foto
4
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Krok 4 - Kociołek mięsny foto
5
Na patelnie dać 2-3 łyżki oleju z suszonych pomidorów dodać pokrojonego pora i pokrojone w kostkę suszone pomidory.
Krok 5 - Kociołek mięsny foto
6
Po chwili dodać kulki mięsne.
Krok 6 - Kociołek mięsny foto
7
Śmietanę zmiksować z żółtkami doprawić do smaku i wlać do garnka gotować aż sos zgęstnieje. Na końcu wymieszać z makaronem.
Krok 7 - Kociołek mięsny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 06.12.2016 10:25
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak