Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszka starokawalerska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 20 dag
fasolka konserwowa 1 puszka
cebula
seler korzeniowy 1/4 szt
marchew
pietruszka
koncentrat pomidorowy 1 puszka
parówki 20 dag
natka pietruszki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
cząber
Bulion grzybowy
masło kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszka starokawalerska

Kaszę ugotować na sypko w esencjonalnym rosole z kostki, odcedzić, wymieszać z 2 łyżkami masła. Jarzyny oczyścić, marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi otworami. Cebulę drobniutko posiekać, udusić na tłuszczu bez rumienienia, dodać warzywa i dalej dusić na małym ogniu, stale mieszając. Gdy warzywa zmiękną dodać koncentrat pomidorowy i wędlinę i chwilę dalej dusić. Fasole odcedzić z zalewy, wymieszać z sosem jarzynowym i kaszą. Doprawić do smaku cząbrem, solą i pieprzem, posypać posiekaną zieleniną. Podawać jako samodzielne danie obiadowe lub kolacyjne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak