Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kania a'la schabowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kanie
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kania a'la schabowy

Kani nie płuczemy w wodzie, nie namaczamy w mleku, a jedynie czyścimy dokładnie blaszki. Duże grzyby możemy podzielić na mniejsze części. Panierujemy w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia, zaczynając od strony z blaszkami, gdyż wtedy usmażone kanie nie będą płaskie. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.11.2015 17:50
Dobre to jest, tylko trzeba uważać, by się nimi nie zatruć.
dagita 13.09.2014 13:28
No to wielka strata jak nie ma u Ciebie kani. Ale może da się kupić np na ryneczku?
VioletoweKucharzenie 12.09.2014 09:03
Daga ale smaka mi narobiłaś. A u mnie nie ma tych grzybków. Kiedyś zawsze wujek przywoził i pamiętam ich smak z dzieciństwa. Coś wspaniałego.
Pani Domu 11.09.2014 20:51
pysznie wyglądają
dagita 11.09.2014 18:13
Christopher jak to nie umiesz? Wg mnie nie da się ich pomylić z niczym :) Ale i tak mam sprawdzone miejsce za stodołą u teściów i tam rosną tylko kanie :)
Adamorek 11.09.2014 17:18
muszę wypróbować
Christopher 11.09.2014 17:05
Piękny ten grzybowy schaboszczak. Niestety,ja nie umiem zbierać tych grzybów, ale jeść lubię!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak