Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka zapiekane z cynamonem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

jabłko winne 4
masło 1 i 1/2 łyżki
miód 2 łyżki
rodzynki 5 dag
migdały siekane 5 dag
imbir siekany 5 dag

Sos śmietankowy

śmietana kremówka 200 ml
cukier 1 łyżeczka
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zapiekane z cynamonem

Jabłka umyć, ściąć plasterek i wydrążyć miąższ. Rodzynki wymieszać z migdałami, imbirem i stopionym masłem. Farszem napełnić jabłka i owinąć folią. Jabłka ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i piec 20 minut. Śmietanę kremówkę lekko ubić, dodając cukier i cynamon. Podawać osobno do gorących jabłek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak