Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane pieczarki z serem i boczkiem

5.0
(54)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Oto przepis na pieczarki faszerowane serem i boczkiem  grilla. Włączcie ten przepis do grillowego menu, a na pewno dania będzie Waszym ulubionym w tym sezonie. Będą pyszne z sałatką z pomidorów i cebuli.

Składniki:

Pieczarki:

pieczarki 12 sztuk

Nadzienie:

boczek wędzony 100 gramów
nóżki z pieczarek 12 sztuk
cebule 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
szczypiorek 1 pęczek
Kucharek Smak Natury 1 łyżeczka
ser żółty starty 1 szklanka

Sałatka:

cebula czerwona 1 sztuka
pomidory malinowe 3 sztuki
pestki słonecznika 1 łyżka
papryka czerwona 1 sztuka
natka kolendry 1 pęczek
oliwa 1/2 szklanki
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżka

Do smaku:

Kucharek Smak Natury
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane pieczarki z serem i boczkiem

 

Sparzyć i obrać pomidory. Pokroić pomidory, cebulę, paprykę. Posiekać kolendrę. Wszystkie składniki sałatki mieszamy, polewamy oliwą połączoną z musztardą, przyprawami, mieszamy i schładzamy.

Na patelni smażymy pokrojony drobno: boczek, cebulę, czosnek, nóżki pieczarek pod koniec doprawiając Przyprawą do potraw Smak Natury, serem i posiekanym szczypiorkiem.

Przygotować główki obranych pieczarek.

Tak przygotowane nadzienie nakładamy do pieczarek i grillujemy na tackach aluminiowych na złoty kolor pieczarek. Aromatyczne pieczarki podajemy z zimną sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak