Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki pełnoziarniste bez zawijania z grzybami

5.0
(21)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Gołąbki bez zawijania to świetny pomysł obiadowy dla osób, które lubią smak gołąbków lecz nie lubią zawijać mięsa w liście kapusty. Idealna propozycja na niedzielny obiad.       

Składniki:

Składniki:

ryż 150 g
mięso mielone 0,5 kg
kapusta pekińska 0,5 sztuki
cebula 1 sztuka
grzyby 150 g
Rosół drobiowy z włoszczyzną 2 kostki
woda 1,5 litra
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka
olej
pasta pomidorowa 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 2-3 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki pełnoziarniste bez zawijania z grzybami

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.

2. Grzyby gotujemy przez około 20 minut, następnie drobno je kroimy i dusimy wraz
z cebulką. Kapustę siekamy łączymy z mięsem, ryżem i grzybami, doprawiamy.

3. Formujemy niewielkie gołąbki obtaczamy je w mące i smażymy na oleju .

4. W półtora litra wody rozpuszczamy kostki rosołowe. Dodajemy ziele angielskie, pieprz i liść laurowy. Następnie przekładamy do garnka z bulionem i dusimy na małym ogniu około 30 minut. Pod koniec dodajemy pastę pomidorową. Podajemy na ciepło.

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak