Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fusilli ze szpinakiem i mascarpone

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki
szpinak świeży 150 g
serek mascarpone 250 g
cebula szalotka 2 szt.
czosnek 2 ząbki
masło 1 plaster
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fusilli ze szpinakiem i mascarpone

Propozycja na smakowity i pożywny makaron otulony serkiem mascarpone oraz listkami szpinaku. Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu, ale z pewnością ucieszy nasze kubki smakowe.

PRZYGOTOWANIE:

Pokrojoną drobno szalotkę szklimy na maśle, a następnie dodajemy do niej listki szpinaku oraz 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wszystko dusimy przez chwilę, aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Następnie dodajemy serek mascarpone i smażymy wszystko do momentu delikatnego rozpuszczenia sera. Sos doprawiamy solą, gałką muszkatołową i świeżo zmielonym pieprzem.

Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy z przygotowanym sosem - od razu podajemy :D

Życzę smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 03.03.2016 22:21
Fajna propozycja :)
IKrakowianka 14.02.2016 17:27
fajne danie
olkaaa 14.02.2016 15:44
też takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak