Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fusilli al torchio z brokułem i szynką parmeńską

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 200 g
brokuł 1/2 szt
szpinak mrożony 100 g
szynka parmeńska 100 g
sól i pieprz
ser żółty 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Fusilli al torchio z brokułem i szynką parmeńską

Makaron ugotować al dente. Brokuła ugotować na półtwardo. Szpinak rozmrozić na suchej patelni, dodać pokrojoną szynkę, podsmażyć, dodać pokrojonego w plastry brokuła. Doprawić pieprzem i ewentualnie solą (szynka jest słona). Wymieszać z makaronem. Jeszcze na patelni posypać serem, wymieszać. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 11.09.2015 23:18
super smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak