Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

5.0
(23)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Przepis na tradycyjną fasolkę po bretońsku. To niewymagające danie jednogarnkowe przygotujesz bardzo szybko. 

Składniki:

fasola Jaś 0,5 kilograma
boczek wędzony 10 dag
kiełbasa wiejska 30 dag
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat do smaku
cebula biała 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
Ziele angielskie całe Prymat 5-6 ziaren
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku to proste danie, które powstaje na bazie fasoli, kiełbasy i cebuli. Całość skąpana jest w sosie pomidorowym. 

- danie jednogarnkowe,

- pomysł na szybki obiad,

- w stylu zero waste - możesz wykorzystać zalegającą w lodówce kiełbasę czy pomidory. 

Przygotuj na deser pyszne brownie z fasoli. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 25.02.2023 13:51
Extra
Beata23 04.05.2014 10:37
dobre danie
IwonaDD 08.03.2014 13:38
pychota!!!!!
Ola1young 18.02.2014 12:16
lubie fasolkę ,Twoja jest pyszna :)
idealme 17.02.2014 10:28
moje smaki :)
jussta 11.02.2014 22:50
Prżepyszna :)
Mniam 06.02.2014 23:02
Zapachniało mi tą fasolką :)
Megg 06.02.2014 22:26
przepyszna fasolka
ewelinapac 06.02.2014 22:11
uwielbiam fasolke
gosia1988 06.02.2014 22:01
bardzo lubię
mitek111 06.02.2014 21:55
najlepsze danie jakie można zrobić z takiej fasolki
agnieszka131919 06.02.2014 21:53
tak mi narobiłaś ochoty,że muszę zrobić
Reniaa 06.02.2014 21:47
ale pyszna :)
tessinka 06.02.2014 21:46
oj zjadłoby się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak