Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie z czerwonej fasoli z bananem i masłem orzechowym

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pyszny deser z czerwonej fasoli z bananem i masłem czekoladowym. Na jednym kawałku nie skończycie i szybko poprosicie o dokładkę. Sprawdźcie przepis i przygotujcie ten pyszny deser w domu. 

Składniki:

fasola czerwona z puszki 425 mililitrów
banan 1 sztuka
jajko 1 sztuka
kakao 2 łyżki
płatki owsiane garść bezglutenowych
olej kokosowy 2 łyżki
masło orzechowe 2 łyżki
cukier kokosowy 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie z czerwonej fasoli z bananem i masłem orzechowym

Jeśli lubicie klasyczne brownie to to również przypadnie Wam do gustu. Do jego przygotowania potrzebujecie zaledwie kilku składników, w tym czerwoną fasolę z puszki, kakao, banana czy jajko. Jeśli macie ochotę możecie też dodać suszone owoce, orzechy, bakalie czy czekoladę. 

Podawajcie posypane cukrem pudrem lub udekorowane ulubioną polewą.

 

Kroki postępowania

1
Fasolę opłukać na sitku. Wszystkie składniki wkładamy do miski lub kielicha blendera.
Krok 1 - Brownie z czerwonej fasoli z bananem i masłem orzechowym foto
2
Wszystkie składniki dokładnie zblendować.
Krok 2 - Brownie z czerwonej fasoli z bananem i masłem orzechowym foto
3

Przekładamy do formy i pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach.

Krok 3 - Brownie z czerwonej fasoli z bananem i masłem orzechowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak