Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jagodowy z domowej spiżarni :)

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 2 kg
cukier 0,5 kg
woda 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jagodowy z domowej spiżarni :)

1. Jagody przebieramy i płuczemy. Umieszczamy je w garnku z małą ilością wody. Pod koniec gotowania wsypujemy cukier. Przelewamy do słoików jak już uzyskamy satysfakcjonującą gęstość:) Nie ma nic lepszego jak domowy dżem jagodowy:)

Życzę smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 08.11.2014 16:19
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak