Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy kisiel truskawkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 0,5 kg
cukier 2 lyzki
mąka ziemniaczana 1 czubata lyzka
woda 1 szklanka
herbatniki do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy kisiel truskawkowy

Truskawki wrzucamy z cukrem i połową wody do garnka. Zagotowujemy i miksujemy blenderem. Mąkę rozprowadzamy w pozostałej wodzie, wlewamy do truskawek i mieszamy, cały czas gotując, aż całość zgęstnieje i zacznie bulgotać. Kisiel możemy podać na ciepło lub zimno. Wlewamy go do miseczek i posypujemy pokruszonymi herbatnikami (albo biszkoptami)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 16.12.2014 10:39
bardzo lubię, a domowy najlepszy
fotoviderek 14.12.2014 17:37
Nie ma jak domowy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak