Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy kebab

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
olej 2 łyżki
Sałatka:
kapusta pekińska 1 szt
pomidor 2 szt
cebula 1 szt
sól do smaku
sos
majonez 300 g
ketchup 100 g
czosnek 2 ząbki
przyprawa kebab- gyros Prymat 2 łyżki
pita 1 szt
ogórek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy kebab

Kroki postępowania

1
Gotową bułkę do kebaba kroimy na trójkąty, każdy nacinamy i wkładamy na kilka minut do gorącego piekarnika.
Filet z kurczaka kroimy w paseczki,oprószamy przyprawą do gyrosa,smażymy na oleju.
Krok 1 - Domowy kebab foto
2
Z kapusty, ogórka ,pomidora i cebuli robimy sałatkę.Solimy i mieszamy.
Krok 2 - Domowy kebab foto
3
Z majonezu,ketchupu i czosnku robimy sos.
Krok 3 - Domowy kebab foto
4
Gorącą bułkę napełniamy na przemian mięsem i sałatką,polewamy sosem.
Krok 4 - Domowy kebab foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Archiduchesse 05.10.2018 21:22
Oto mi właśnie chodziło. Dodam papryczkę chili i czerwoną cebulkę i będzie pysznie.
marianp20 10.10.2013 07:52
mistrzostwo taki kebab
Lis 10.10.2013 00:48
kebab - aż mi ślinka cieknie na samą myśl:)
Luka Li 09.10.2013 21:27
Musi być pyszny!
eMMe 09.10.2013 21:10
Uwielbiam kebaba, a taki domowy to jest sto razy lepszy od tego z ,budki'

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak