Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa pasztetowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgardle surowe 1,5 kg
boczek surowy 1,5 kg
wątróbka 1,5` kg (wieprzowa)
sól i pieprz 1 do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 5 sztuk
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
czosnek 6 ząbków
cebula 3 sztuki
smalec 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa pasztetowa

Kroki postępowania

1
Podgardle i boczek wrzucamy do wielkiego garnka, zalewamy wodą, wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz i gotujemy do miękkości.
Krok 1 - Domowa pasztetowa foto
2
Wątrobę sparzamy.
Krok 2 - Domowa pasztetowa foto
3
Ugotowane mięsa mielimy przez maszynkę do mięsa. Cebulę siekamy i podsmażamy na smalcu. Dodajemy razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Krok 3 - Domowa pasztetowa foto
4
Wlewamy do pasztetu kilka szklanek wywaru powstałego po mięsie. Doprawiamy przyprawami.
Krok 4 - Domowa pasztetowa foto
5
Dajemy nasz pasztet w słoiczki. Zagotowujemy. Gotowe.
Krok 5 - Domowa pasztetowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 16.09.2016 19:03
bardzo lubię domowe przetwory mięsne :)
Edith85 07.09.2016 08:43
Fajne domowe smarowidło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak