Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na białkach z jagodami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 6
mąka pszenna 250 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1/2 szkl
cukier wanilinowy 1 opakowanie
olej rzepakowy 1/2 szkl
jagody 1 szkl
cukier puder do posypania

Porada

Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika, studzimy w formie i posypujemy odrobiną cukru pudru

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na białkach z jagodami

Do wysokiej miski przelewamy białka, dodajemy szczyptę soli i ubijamy za pomocą miksera. Gdy piana będzie sztywna dodajemy partiami cukier i cukier wanilinowy ciągle ubijając. Następnie dodajmy olej i delikatnie mieszamy łyżką.

Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia do osobnej miski, następnie partiami dodajemy do piany i delikatnie mieszamy łyżką.

Ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto posypujemy jagodami obsypanymi w mące i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 C. Pieczemy ok. 35- 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 05.11.2015 11:43
pyszności ;)
Ewa Wojtaszko 04.11.2015 16:55
jeszcze takiego nie robiłam
Renata9 04.11.2015 12:48
Uwielbiam takie ciacho :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak