Przepis i sposób przygotowania na: Choinka z czekolady - ugryź święta!
Foremki ułożyć na talerz (u mnie gwiazdki i jedna okrągła na podstawę). Wlewać równomiernie czekoladę. Na wierzchu ułożyć owoce, posypki i orzechy (orzechy laskowe należy wcześniej włożyć na 10 min do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, ostudzić i oczyścić ze skórek, które wtedy już łatwiutko schodzą ;-))
Ostudzić do temperatury pokojowej, następnie włożyć na godzinę do zamrażalnika.
Podgrzać śmietankę i dodać czekoladę. Mieszać do momentu rozpuszczenia czekolady. Ostudzić.
Wyjąć czekoladę z foremek. Krem umieścić w rękawie do ciast i wyciskać na poszczególne części choinki, nakładając tym sposobem wszystkie części na siebie, zaczynając od największej i kończąc na najmniejszej.