Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Caprese z arbuzową nutą na zielonej pierzynce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 1 duży
mozzarella 1 kulka
arbuz 1 duży plaster
rukola 1 garść
szpinak 1 garść
roszponka 1 garść
sałata strzępiasta 1 garść
pieprz
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Caprese z arbuzową nutą na zielonej pierzynce

Pomidory i mozzarellę kroimy w plastry. Dobrze, jeśli będzie tyle samo plastrów mozzarelli i pomidorów. Arbuza kroimy na tyle części, ile mamy pomidorów i sera.

Wszystkie gatunki sałat mieszamy i układamy na talerzu, następnie kolejno układamy kawałek arbuza, listek bazylii, plaster pomidora i mozzarelli. Spryskujemy oliwą aromatyczną i posypujemy pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gary Michy 04.08.2013 15:19
Moja ulubiona sałatka, w bardzo oryginalnym wydaniu- Pycha! :)
Czarnula87 04.08.2013 10:43
myślę że arbuz jest dobrym pomysłem :))
2milutka 04.08.2013 08:31
połączenie świetne
Magula 04.08.2013 07:46
fajny pomysł, szczególnie z tym arbuzem
Krzysztof15 04.08.2013 07:05
bardzo pyszne
jasiek 04.08.2013 00:14
dobra na kolację
msmors 03.08.2013 22:35
fajna przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak