Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki na parze z nadzieniem mięsnym.
2.Na patelni porządnie rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso. Smażymy 5min na mocnym ogniu. Po tym czasie dolewamy sos sojowy wszystko mieszamy i przykrywamy pokrywką. Smażymy do miękkości na małym ogniu.
Składniki ciasta mieszamy ze sobą i porządnie wyrabiamy podyspując mąką. Odstawiamy na bok.
3.Kiedy mięso wystygnie dokładnie je siekamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, pora kroimy w pół talarki. Wszystko wrzucamy do miski. Ewentualnie doprawiamy ww razie potrzeby do smaku.
4.Groszek wrzucamy na gotującą się wode, gotujemy go ok 1min po czym przekładamy go do miski z mięsem i dodajemy 3 łyżki wody z gotowania.
Ciasto dzielimy na mniejsze porcje, formujemy kulki po czym spłaszczamy je palcami, na środek nakładamy farsz i zawijamy boki do środka. Dobrze zlepiając całość.
5.Na garnku z wrzątkiem stawiamy parownik bamusowy. Bułeczki kładziemy na lekko natłuszczonych foremkach i umieszczamy w parowniku. Gotujemy na parze ok 15-17min zależy od wielkości bułeczek.