Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biscotti

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 150
cukier 70
jajko 1
migdały 100
rodzynki 100
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
sól 1 szczypta
aromat cytrynowy 4 kropelki

Przepis i sposób przygotowania na: Biscotti

Kroki postępowania

1
Do misy wrzuciłam jajko i cukier

Zmiksowałam na puch
Krok 1 - Biscotti foto
2
Dodałam mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i aromat cytrynowy parę kropel.

Wyłączyłam mikser.
Krok 2 - Biscotti foto
3
dodałam migdały i rodzynki wymieszałam łyżką.

Zmoczyłam dłonie i przełożyłam ciasto na blasze wyłożoną papierem do pieczenia zrobiłam batonik.

Batonik ma mieć z 25 cm długości i 6 cm szerokości z 2 wysokości.

Piekłam 20 minut w 170 stopniach .Potem wyjęłam i zostawiłam na 20 minut pokroiłam w placuszki i jeszcze chwilę podpiekłam z obu stron 15 minut.
Krok 3 - Biscotti foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 05.07.2014 12:49
ale pyszne ciacho mniam do schrupania
Kolorowa 05.07.2014 10:08
Pysznie wygląda
Alex_M 05.07.2014 09:59
super ciasteczka
kasienka23 05.07.2014 09:19
wyglądają zachęcająco, muszę wypróbować
Anna133 05.07.2014 08:45
nigdy nie robiłam, czas spróbowac
Ankha 05.07.2014 08:33
Muszę je zrobić, chodzą za mną od jakiegoś czasu :)
Edith85 05.07.2014 07:46
lubię takie ciasteczka
Iwusia 04.07.2014 22:45
smakowicie wyglądają
SmakolykiJoanny 04.07.2014 21:20
Zainspirowałam się z bloga Pawła http://www.chleby.info/2014/06/biscotti.html?showComment=1402852965898#c6144088459633982782

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak