Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos paprykowy z białą kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 1 kg/kolorowa
fasolka szparagowa 1/2 kg
kiełbasa biała 4 pętka
cebula biała 2 szt
ketchup pikantny 5 łyżek
smietana 18% 3/4 szklanki
mąka 1 łyżka
tłuszcz do smażenia 4 łyżki
sól i pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos paprykowy z białą kiełbasą

Wykonanie:
Fasolkę ugotować na półmiękko i odstawić. Paprykę oczyścić, pokroić w paski i udusić na dwóch łyżkach tłuszczu. Cebulę pokroić wrzucić na patelnię, oprószyć mąką i przysmażyć na pozostałym tłuszczu razem z pokrojoną białą kiełbasą i ketchupem. Następnie połączyć z papryką, fasolką i przyprawić do smaku. Dusić na bardzo małym ogniu przez 15 minut. Po czym zaciągnąć śmietaną lecz nie zagotować. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 23.09.2016 00:22
pyszny obiad
MałaMi89 22.09.2016 22:27
Świetny pomysł na obiad ;)
Aleksandra/Olcia 22.09.2016 18:56
zjadłabym pycha
agnieszka214 22.09.2016 18:48
musze wypróbowac
w mojej kuchni 22.09.2016 18:37
do zjedzenia dobre danie
Ewelina1991 22.09.2016 18:16
pyszności!!
Agnieszka-87-25 22.09.2016 17:51
pyszny pożywny
sezamek 22.09.2016 17:28
białą kiełbaskę bardzo lubimy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak