Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Białkowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
cukier 1 szkl
mak 1 szkl
białko 1 szkl
masło 1 kostka
proszek do pieczenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Białkowiec

Masło rozpuścić, wystudzić.
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać mak, mąkę, proszek. Dokładnie wymieszać. Do przygotowanej masy dodać roztopione masło.
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto, piec w temp. 180 stopni ok 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 22.06.2017 00:34
dobry do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak