Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z oranżadą i posypką

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4
margaryna 250 g
mąka tortowa 2 szk
cukier 1/2 szk
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczka
kolorowa posypka 1/2 szk
czekolada do dekoracji jajaeczka

Porada

Do ciasta dodatkowo dodajemy białą oranżadę 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z oranżadą i posypką

Kroki postępowania

1
Miękką margarynę utrzeć w misce mikserem razem z cukrem. Potem cały czas ucierając dodawać po jednym jajku. Następnie przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać.
Krok 1 - Babka z oranżadą i posypką foto
2
Wlać oranżadę, wymieszać, wsypać posypkę i ponownie wymieszać.
Krok 2 - Babka z oranżadą i posypką foto
3
Tortownicę z kominkiem o średnicy 20 cm wysmarować margaryną, wysypać mąką. Ciasto przełożyć do formy
Krok 3 - Babka z oranżadą i posypką foto
4
wstawić ją do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i piec babkę 45 minut.
Krok 4 - Babka z oranżadą i posypką foto
5
Upieczoną babkę wyjąć z formy, wystudzić, posypać cukrem pudrem i udekorować połówkami jajeczek.
Krok 5 - Babka z oranżadą i posypką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 25.06.2014 22:35
świetna babeczka, pomysłowa
Olga_SK 17.06.2014 19:28
pomysłowe :)
molanka 17.06.2014 14:29
coś piknikowego
Marta1986 17.06.2014 13:49
smakowicie wygląda
Anna133 17.06.2014 13:45
proste, ale smak na pewno wyjątkowy podanie również, bo oczami jemy najpierw ;)
pestka 17.06.2014 11:52
bardzo smaczna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak