Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z kisielami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 200 gram
cukier 250 gram
jaja 5 szt
mąka tortowa 250 gramy
kisiel żurawinowy 250 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z kisielami

Kroki postępowania

1
1. Zmiksuj jaja .


Krok 1 - Babka z kisielami  foto
2
Dodaj cukier , miksuj na puch .
Krok 2 - Babka z kisielami  foto
3
2. Dodaj rozpuszczoną margarynę.


3. Mąkę wymieszaj z kisielami i proszkiem do pieczenia.


4. Do ubitych jaj z cukrem dodaj mąkę przesianą z reszt a suchych składników i delikatnie mieszaj .

Krok 3 - Babka z kisielami  foto
4
5. Przełóż do formy wysmarowanej margaryną i obsypanej mąką.

Krok 4 - Babka z kisielami  foto
5
6. Wstaw do piekarnika piecz w 180 stopniach 40 minut, sprawdź patyczkiem czy się upiekło.

7. Rozpuść dwie białe czekolady 2 łyżkami mleka i kiedy lekko ostygnie pole babkę.

8.Udekoruj według własnego uznania.
Krok 5 - Babka z kisielami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 30.06.2014 22:57
fajna babeczka
mirosława4 30.06.2014 20:07
smaczna jest ta babeczka
Krzysztof15 30.06.2014 18:35
pyszna babeczka
everay 30.06.2014 17:22
musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak